Praktische informatie

Vertrek & Terugkom

Op donderdag 18 juli verwachten we je om 13u45 aan het station van Jette, want we gaan dit jaar met de trein op kamp! We vertrekken naar Gouvy, waar we 10 dagen lang onze slaapzak zullen uitrollen. Op 16 juli vertrekken de aspiranten op kampverkenning, en vertrekken de tiptiens met de fiets. De kerels vertrekken pas de 17 juli op hun fiets. Op zondag 28 juli keren we met z’n allen terug met de bus en zijn we rond 15u30u terug aan de lokalen te Ganshoren, waar we u een verfrissende pint of andere drank aanbieden.

Verblijf

Adres van de boer:

Paulette Bastin
Chiro Ganshoren
Naam ket + afdeling
Rue centre de Steinbach 15A
6670 Gouvy

Speciaal voor de ouders nog dit: alle kinderen krijgen graag post op kamp. Hoe meer, hoe liever zelfs. Kaartjes, brieven en pakjes mogen naar het adres van de boer gestuurd worden. U begrijpt natuurlijk wel dat u uw kind niet mag komen bezoeken op kamp, daarom krijgen wij erg graag veel brieven! Voor het overige kan de VB – in dringende gevallen – bereikt worden op het volgende nummer: 0474 484 842.

Bagage

Gelieve de valiezen op woensdag 17 juli binnen te brengen aan de chirolokalen tussen 17 uur en 19 uur. Wanneer de ketten aankomen op de kampplaats zullen hun valiezen reeds klaar staan in de tent. Indien dit niet gebeurt moet de valies mee op de bus en zorgt dit voor extra last.

Prijs

Gelieve het inschrijvingsgeld (€160 voor het eerste kind, 2de kind €150, 3de kind €140) voor 15 Juni 2019 over te schrijven op het rekeningnummer van Chiro Ganshoren (KBC: BE42 7340 1067 4554), met als vermelding: De naam van het kind + afdeling.

Medicatie

Indien je kind medicatie en dergelijke moet innemen dient dit vermeld te worden op de medische fiche (Die op de website dient ingevuld te worden). Medicatie dien je aan de leiding af te geven (liefst op woensdag 17 juli). Deze wordt dan bewaard in de keuken, de medicatie wordt ingenomen onder toezichthoudend oog van Pierre.

Wat nemen we mee en wat niet

Wel meenemen

– Veldbed of luchtmatras (Tintels, Sloebers en Speelclub nemen best een veldbed mee (Hoger van de grond liggen, is immers minder koud)
– Slaapzak: Een WARME slaapzak die comfort biedt bij negatieve temperaturen! (Hoewel het zomer is, is het vaak erg koud ’s nachts op kamp!)
– Eventueel nog een warm deken
– Voldoende ondergoed voor 10 dagen (voor -12 wat extra ondergoed)
– Kousen: gewone kousen en kousen voor het uniform
– T-shirts
– Shorts
– 3 lange broeken
– 3 warme truien
– Voldoende kledij die vuil mag worden en tegen een stootje kan
– Regenjas
– Sportschoenen
– Waterschoenen, die vast zitten aan de voeten (geen teenslippers)
– LAARZEN en stevige stapschoenen
– Toiletgerief: 2 washandjes, 2 kleine handdoeken, 1 grote handdoek, zeep, tandenborstel, tandpasta, shampoo, kam of borstel, elastiekjes en speldjes, …
– Voor de meisjes: eventueel maandverband of tampons
– Hoofddeksel tegen de zon (petje, hoed, …)
– Zonnecrème en aftersun
– Pyjama en knuffelbeer
– Linnen zak voor de vuile was
– Voor sloeti: ZWEMBANDJES
– Zakdoekjes
– 3 keukenhanddoeken (!)
– 1 mes, 1 vork, 1 soeplepel, 1 kleine lepel (met naam; geen duur bestek want dit kan nogal gemakkelijk kwijt geraken)
– Zaklamp + reserve batterijen
– Wasknijpers
– Zakgeld (geen overdreven sommen!)
– Stevige rugzak en veldfles (voor trektocht of twee-daagse)
– Adressen van mama en papa, oma en opa, …. (kaartjes en postzegels zijn te koop!)
– Piekfijn chiro-uniform
– Verkleedkledij opgesomd in de kampartikels

Niet meenemen

– Neem zeker geen waardevolle spullen mee. Laat je gsm, ipod, … zeker thuis, want je hebt dit niet nodig (fototoestel is wel toegestaan)

– Geen bergen snoep. Al het snoep dat ketten van -12 meenemen, komt in de snoepdoos terecht en wordt gedeeld met de andere kinderen van dezelfde groep. Op die manier kan iedereen op dezelfde momenten evenveel snoepen

– Geen alcohol of drugs (anders leidt dit tot uitsluiting!)

Raad van tante Kaat

– Steek al je spullen in een grote, stevige reistas of koffer (zeker niet in een vuilniszak).

– Voor -12: alle kleren die je meeneemt, merken met je eigen naam. We raden dit ook aan voor alle andere spullen in je toiletzak, je slaapzakzakje, je zaklamp. Vergeet ook zeker niet je chirokousen, chiropull, hemd en short te merken. Hiermee proberen we de berg ‘verloren voorwerpen’ te beperken.

– Bij de allerkleinsten (tintels en sloebers) vragen wij om per dagje een pakje klaar te maken met daarin proper ondergoed en propere kousen. Op die manier verlicht u het werk van de leiding een beetje. Diepvrieszakjes zijn hiervoor geschikt…

– Overloop ook met uw kleine spruit wat er allemaal in de valies zit. De leiding steekt natuurlijk steeds een handje toe bij het aankleden of het zoeken van bv. kousen, maar het is aangeraden dat het kind zelf ongeveer weet wat het allemaal mee heeft.

Keukenploeg

Zoals ieder jaar kunnen wij weer op een enthousiaste keukenploeg rekenen die tien dagen lang in de potten roeren op kamp. Maar kookploeg zijn is meer dan enkel koken, het is tien dagen lang de leiding en de ketten verwennen, de allerkleinsten in de watten leggen en vertroetelen, zodat we ALLEN 10 dagen lang optimaal spelplezier hebben!

Billy Hillaert

Pierre Boeraeve

Robin Kempeneers

Stefan Kempeneers

Sepp Hendrickx

Olivier Dekeyser

Inès Vansteenkiste

Lisa Vanhaeren

Lorana Steinbach

Nelle Demesmaeker

Ella Engels

Alle data

Om te eindeigen worden hier de belangrijkste data opgesomd;

16 juli: vertrek aspi + leiding op voorwacht + tiptiens fietstocht

17 juli: bagage op de chiro afzetten + kerels fietstocht

18 juli: vertrek ketten aan het station van Jette om 11u

28 juli: ketten komen terug van kamp